Egyéni Követelésbehajtás

Első lépésként ellenőrizzük a vevő és a követelés aktuális jogi státuszát és innen kezdve a vevőt érintő negatív eseményeket figyelemmel kísérjük. Ezzel lehetővé tesszük, hogy ne történjen felesleges ügyintézés és elkerüljük a többletköltségeket.

A rendszer lényege, hogy egy egyenlegközlő/fizetési felszólítás már a határidő elteltét követő napon – legfeljebb 5 napon belül - elinduljon a vevő felé. Amennyiben az abban megállapított határidőben – ami nem szabad, hogy több legyen mint további 8 nap – továbbra sem érkezik teljesítés, az EKR behajtási rendszere azonnal működésbe lép egy fizetésre felszólító ügyvédi levél formájában, amely továbbra is a személyre szabottságon és az egyediségen, valamint a tartozással kapcsolatos és pontos információk közlésén alapul és további, nem több mint 8 napot biztosít a vevő számára intézkedés megtételére. A behajtás konkrét lépéseit a jogi lehetőségek és az ügyfél magatartása határozzák meg.

A folyamat minden lépésénél kapcsolat van a behajtást végző EKR és az eladó együttműködésben, monitoringban részt vevő munkatársai között. Rendszeres jelentések készülnek a követelésállomány alakulásáról, a szükséges további lépésekről egyeztetést folytatunk. (Ezek nem csak a szükséges konkrét behajtási lépéseket tartalmazzák, hanem a rendszer javítandó elemeit is.)

Az eredményeket közösen értékeljük és a szükséges intézkedéseket megtesszük.